Winnaars ideeën prijsvraag

14 mei 2016

De Buurtpreventje prijsvraag heeft twee winnaars opgeleverd. Zij krijgen beide €300,- en ondersteuning door de Stadsonderneming bij de uitvoering. Een prijs gaat naar de Frans Halslaan waar een groep buren hun achterpad gaan opknappen. De andere prijs gaat naar de Albert Cuypstraat waar buurtbewoners een sociale buurtapp gaan opzetten. 

Frans Halslaan: Veiliger maken van een achterpad
De meeste inbrekers komen ‘achterom’. Een rommelig en slecht verlicht achterpad is een uitnodiging aan inbrekers. Daarom draagt het opknappen van achterpaden wezenlijk bij aan het veiliger maken van je buurt. Dat dit idee uitgevoerd wordt samen met alle aanwonenden maakt dat het een voorbeeld is voor andere buurten.

Albert Cuypstraat: Sociale buurtapp
Het idee gaat over het oprichten van een whatsapp groep voor buurtbewoners. De praktijk leert dat dit effectief is in het voorkomen van inbraken. Het bijzondere is dat de Albert Cuypstraat de whatsapp groep ook een sociaal doel meegeeft; contact zoeken met je buurtbewoners voor allerlei zaken, meer dan alleen veiligheid. Op deze wijze leiden ‘digitale contacten’ tot 'echte ontmoetingen' tussen buurtbewoners. Zo maken zij hun buurt óók veiliger. 

Tot en met 21 april konden inwoners van Zutphen/Warnsveld ideeën insturen om hun buurt veiliger te maken. De jury - bestaande uit Petra van den Berg (inwoonster), Sophie Galenkamp (wijkagent) en René Sueters (wethouder) - heeft negen inzendingen beoordeeld. De meeste inzendingen kwamen uit de wijk Waterkwartier. Niet toevalligerwijs de wijk met de hoogste inbraakcijfers

 


< overzicht nieuws