Burgernet

Wat is het?
Burgernet is opsporingsmiddel van de politie dat gebruik maakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven binnen een gemeente. Je moet je aanmelden om deel te nemen. Een Burgernetactie start altijd bij de politie. In dringende gevallen stuurt de politie een ingesproken bericht of een tekstbericht per SMS aan de deelnemers. In zo'n bericht staat het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Als een deelnemer iets ziet of hoort dat overeenkomt met het signalement, dan belt deze naar de politie via het gratis telefoonnummer 0800 0011. Zo kun je direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind. Na afloop ontvangen de Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.
De politie start een Burgernetactie alleen bij dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Voorbeelden zijn diefstal of inbraak; doorrijden na een aanrijding; tasjesroof; geweld; vermiste personen.

Waar vind je meer informatie?
Informatie over Burgernet staat op de website www.burgernet.nl. Daar kun je je ook aanmelden als deelnemer. Informatief is ook de Burgernet folder veel gestelde vragen

Wie kan je helpen?
Voor vragen of nadere informatie neem je contact op met Bureau Burgernet Gelderland via e-mail burgernet@gelderland-midden.poltie.nl of telefonisch via 026-3763136.

Stuur een reactie in over Burgernet.