Beveilig je woning

Beveiligen is een combinatie van afsluiten, opletten en technische maatregelen. Gebruik de sloten op de juiste manier en sluit ramen en deuren, ook als je (even) weggaat. Onderzoek van de Universiteit van Tilburg toont aan dat woningbeveiliging zeer effectief is. De woningen die vanaf 1999 volgens strengere voorschriften (Bouwbesluit) zijn gebouwd, hebben 25 procent minder kans op een inbraak dan oudere huizen. En bij woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is het zelfs 50 tot 90 procent meer kans dat een gelegenheidsinbreker de woning voorbij gaat. Inbrekers haken af als de inbraak net iets moeilijker is dan ze dachten.
Of je woning voldoende beveiligd is, bepaal je aan de hand van de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze richtlijnen zijn onder andere gebaseerd op de kwalificaties en voorwaarden van SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).

Enkele tips/adviezen:

Waar vind je meer informatie?

Informatie over het beveiligen van je woning vind je op de website van het Politiekeurmerk. De website sloteninfo.com geeft uitgebreide informatie over hang- en sluitwerk en SKG. 

Wie kan je helpen?
In Zutphen zijn twee speciaalzaken die beveiligingsproducten verkopen en je kunnen adviseren over passende beveiligingsmaatregelen voor je woning:

Daarnaast zijn er de bouwmarkten die ook hang- en sluitwerk in hun assortiment hebben en adviezen kunnen geven:

Stuur een reactie in over Beveilig je woning.